Friday, April 22, 2011

ada apa dengan akhawat?





ada apa dengan akhawat?


akhawat is..
hmm,,
camne nk describe?


diaorg ni..
camni..



they are not perfect, but almost.




Alhamdulillah..

akhawat is..

bila kite balik rumah, tgk baju kite dah siap dibasuh, dilipat


bila lapar, balik rumah ada mknn sedap atas meja

bila x de duit.. tibe2 ade duit kat celah2 gear kereta, xpn dalam beg, atau celah2 mana2 yg diaorg nk bg kite nmpk (haha)

bila kite sedih, kite dgr diaorg bincang camne nk tolong kite..



bila kite risau, dia akan hiburkn kite dengan ingatkan kite dengan ayat-ayatNya.

bila mutabaah amal cm x terjaga, diaorg akn ingatkn kite, bila tgk amal diaorg, kite kn rasa jeles n nk tingkatkn lg amal kite..

lps solat, kite bace mathurat dgn diaorg

pagi2, diaorg kejut kite qiam..

dalam keta, tgh makan, sblm tido, bgn tido, pegi kelas, balek kelas, mesti bincang bout adeks2

kalau ckp dgn diaorg kn, mesti diaorg relate dgn hubungan dgn Allah..



kalau tension2, tgk muka diaorg...

diaorg ni suke senyum..




PSM saye.. (final year project)

sangat ramai akhwat tolong..

walaupn diaorg ni x same course dgn saye..
x same universiti,,
or maktab..
even yg dh keje

duit..
barang..
bg smgt..
tolong patri circuit.. (rumah dah mcm gotong royong cuma instead of potong2 bawang, sayur, akhawat potong wayar, patri, etc..)
teman saya stay up..
bg kereta..
teman gi sane sini..

hmm..
diaorg sentiasa ada,,

diaorg ajar saya utk redha apa pun aturan dan design Allah pada tiap kejadian..
Alhamdulillah,,

diaorg selalu ingatkn saye.. yang manusia diciptakn bersusah payah.. (surah al-balad)
kene selalu usaha.. kene hadapi jln yg penuh ujian nie.. utk terus melangkah walaupn dh x larat..

yg Islam takkan ditegakkan oleh mereka yang suke malas2 dan rasa selesa dgn hidup..

Alhamdulillah..

diaorg mmg special..


pergilah serata dunia..

perangai same je..

rela korbankan apa2 pun..

sbb diaorg buat bukan sbb kite..

tp hanya semata kerana Allah..

supaya mereka redha akan Allah, dan Allah redha akan mereka..




Alhamdulillah..

Allah satukan hati kami..




bagilah mercedes tiap sorg, rumah sebijik sorg..
tp Allah janji.. Allah je yg boleh bg kasih sayang tu
(surah anfal)

n saye sgt rase bende tuh..
Alhamdulillah..


even kalau first time jumpe.. boleh ckp mcm dh berpuluh tahun kenal.. ckp2 smpi pagi.. ttg kesyukuran hidup dengan hidayahNya.. Alhamdulillah..




kalau jumpe diaorg, rasa cam dapat hadiah percutian ke hawaii.. rasa kerehatan yang sgt rehat

kadang2 tak sabo2 nk jumpe.. smpi rindu2..



vision kami sama..
tumuhat (obsesi) kami sama..
sbb tu kalau x kenal sgt pon, boleh je trus rapat dgn diaorg..

Alhamdulillah..
sesungguhnya mereka adalah salah satu hadiah paling hebat dari Allah..
Alhamdulillah..

susah nk cari org cam diaorg ni sbnrnye..
tp senang kalau kite pandai cari.. (apekah?)
yup..
kalau berminat nk jumpe org camni,
boleh contact saye..
Alhamdulillah..
Allah ketemukan saye dgn diaorg..

Allah menemukan kami kepada satu pengertian hidup..
satu arah tuju hidup..
yang sangat jelas..
sangat jelas..

dan kehidupan ini telah membawa kami kpd satu kehidupan yg bermatlamat, best, tenang, sweet,,
walaupn cam susah nk hadapi.. tp sgt best dan manis..
apa2 pn ujian datang,, kite akan cuba hadapi dengan guidance dr Allah..
sbb Dia yang create problems tue..
and solution yang terbaik, Dia je yang tahu,, (jd kene tanye Dia ye dok?)



kesyukuran hanya semata padaNya..

" Ya Muqallibal Qulib,, Thabit qulubana A'la deenek wa ala tooati' "

"wahai tuhan yang membolak balikkan hati, tetapkan hati kami di atas agamaMu dan atas ketaatan padaMu.."

Alhamdulillah,,

Alhamdulillah..

syukran my dearest akhawat..

jom lari ke syurga jom?

yosh!!!!!!!!!!!!!!







6 comments:

  1. sy bole byg muke akk tgh bercakap pasal bnde ni :D

    ReplyDelete
  2. sy sangat stuju ngan yan..hehe..

    ReplyDelete
  3. bestnye!!!teruskan menulis, ana sukee! barakallahufiki~

    ReplyDelete